Platting

IMG_2018

Går du med tanken om å lage deg en fin, liten (eller stor) platting utenfor huset, der du kan ha et par stoler og kanskje en liten grill…? Da er det bare å lese videre, for i dag har jeg nemlig arbeidet med grunnarbeidet til en platting på 25 m2. Jeg startet dagen med å rulle ut en hvit fiberduk. Denne skal hindre ugress og andre vekster fra å komme opp i plattingen. Videre er det viktig at plattingen ikke kommer for tett opp til panelet på veggen, og jeg anbefaler her å ha en avstand på 7-11 mm. Det må altså være en avstand fra panelet på husveggen og ned til plattingen på 7-11 mm. Da slipper du at panelet og hjørnekassene på huset står og trekker vann. Ut i fra disse målene får jeg høyden på plattingen, og jeg bruker videre en laser for å få den første planken jeg plugger fast i grunnmuren i vater. Her kan en også bruke et vater i stede for en laser, men da helst et vater med litt lengde. Det er viktig her å være nøye, da det er denne planken som er grunnlaget for videre platting. Jeg bygger først en ramme rundt hele, og sørger for at denne er helt i vater før jeg går videre. Som dere kan se på bildet over, har jeg brukt heller til å bygge opp terrenget. Deretter deler jeg inn resten av plattingen slik at det er 55,2 cm mellom bjelkene (på fagspråket «cc 60»).

I morgen viser jeg hvordan du kan dele inn og montere terrassebordene, så følg med 🙂

Dagens handleliste:

 • 48×73 Impregnert
 • 28×120 Terrassebord
 • Heller
 • Fiberduk
 • 130 Fasadeplugger
 • 05×90 Utvendige skruer
 • 55 Terrasseskruer

IMG_2021

SnekkerPetter

2 kommentarer om “Platting

 1. Fin platting med en enkel fremgangsmåte. Hva har du under duken? Eller nærmere bestemt, hvor mye grus/singel må man ha under for at plattingen ikke skal løfte/synke over tid?

  Liker

  • Hei Jørgen!
   Ja, en ganske enkel og grei framgangsmåte her, som fungerer bra på de fleste steder. Denne plattingen er på et nybygg, så grunnen og dreneringen rundt huset er optimal. Under duken har jeg 20 cm med komprimert grov grus/ pukk. Skal en lage platting der grunnen er bløt kan det være lurt å legge fiberduk som separasjonslag, før en fyller på med grov grus, singel eller pukk, og deretter komprimerer med valse eller vibrator.
   Bare å spørre om det er noe mer du lurer på.

   SnekkerPetter

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s